Pēc šīs receptes gatavots vistas šašliks izdodas vienmēr un garšo visiem, turklāt tā marinādei nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas. Pārbaudītu recepti iesaka Diana Lapinska.
Pagatavošana
10 min
1. Vistas gaļu liek marinēšanai piemērotā traukā, pārlej ar minerālūdeni un uz nakti liek ledusskapī.
2. Nākamajā dienā minerālūdeni nolej, gaļai pievieno grieķu jogurtu un sumaku. Sumaks ir Kaukāza tautu virtuvē iecienīta tumši sarkana pulverveida garšviela ar viegli skābenu, citronīgu garšu. Tā tiek gatavota no kaltētiem, samaltiem etiķkoka augļiem. Visu apmaisa un ļauj gaļai marinēties pāris stundas. Sāli nepievieno, jo gaļa jau ir uzsūkusi minerālūdens sāļus.
Foto: Diana Lapinska
3. Liek šašliku uz restes un apcep zeltainu no abām pusēm. Labu apetīti!