Šī supergardā un vienkārši pagatavojamā kūka ir veltījums visiem, kuri kopš bērnības mīl kafijas krēmu.
Pagatavošana
20 min
1. Bļodiņā ber želatīnu, pievieno šķīstošo kafiju, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens, samaisa un ļauj želatīnam uzbriest 10 minūtes.
2. Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcina – visvieglāk un ātrāk to var izdarīt, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi. Cepumu drumstalām pievieno kausētu sviestu, samaisa, liek masu kūkas veidnē un piespiežot izlīdzina ar pirkstiem vai karotes gludo pusi.
3. Sakuļ putukrējumu vijīgās putās. Bļodā liek krēmsieru, pievieno cukuru, jogurtu, iebiezināto pienu, rīvētu laima miziņu, 1 ĒK maltas kafijas, piespiež laima sulu un ar mikseri viegli sakuļ. Iecilā putukrējumu. Pievieno iepriekš karsta ūdens peldē izkausētu želatīna-kafijas masu un iekuļ ar mikseri. Lej krēmu virs kūkas pamatnes.
4. Dekorē ar krāsainu popkornu.
Foto: Publicitātes
5. Liek kūku ledusskapī, uz pāris stundām, līdz sastingst krēms, vai vislabāk - uz nakti. Labu apetīti!