Biezpiena ķiršu kūka

2023. gada 10. februāris
Foto: Kristīne Reihmane
Gabaliņu maigas ķiršu kūkas?
Pagatavošanai pēc norādītajiem daudzumiem būs nepieciešama forma 20x20 cm.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
300 min
1. Bļodiņā aukstā ūdenī izšķīdina želatīnu, atstāj uzbriest.
2. Cepumus izkārto formā pa 4, liekot tos stāvus, katrus 4 liek perpendikulāri iepriekšējiem. Pa vidu starp cepumiem liek ķiršus (šķir galeriju uz priekšu, lai redzētu, kā tas izskatās).
3. Pagatavo krēmu. Saldo krējumu un cukuru (40g) sakuļ putukrējumā. Savukārt, krēmveida biezpienu samaisa ar pūdercukuru. Tad abas šīs masas savieno un viegli izmaisa.
4. Želatīnu ūdens peldē izkausē (nevāra). Nedaudz atdzesē. Tad iemaisa biezpiena masā. Iegūto krēmu lej virsū sagatavotajai cepumu - ķiršu pamatnei. Viegli piesit dažas reizes pie galda, lai pildījums satek arī starpiņās.
5. Kūku liek ledusskapī sastingt, vismaz uz 4h, vislabāk uz nakti.
6. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao un mandeļu skaidiņām. Var papildināt ar svaigām ogām, augļiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu