Vienkāršais napoleons

2023. gada 10. janvāris
Foto: Kristīne Reihmane
Kas Napoleonā ir lieliski? Var izmantot jau gatavu kārtaino mīklu, kas ievērojami saīsina gatavošanas laiku un sarežģītības pakāpi. Izmantota kūka forma ar diametru 20 cm.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
720 min
1. Kārtainās mīklas plāksnes izņem no saldētavas, atlaidina, tad izrullē nedaudz plānākas. Liek uz cepamās plāts uz cepamā papīra, cep 200° sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, kamēr plāksnes izcepušās glīti brūnas. Ņem ārā no krāsns, atdzesē, tad salauž vidēja izmēra gabalos.
2. Gatavo krēmu. Katliņā sakuļ olas ar cukuru, tad iemaisa krējumu un miltus. Katliņu liek uz plīts un karsē uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Kad krēms sabiezējis bieza skābā krējuma konsistencē, ņem nost no uguns un iemaisa sviestu.
3. Krēmu nedaudz atdzesē, tad tajā ber iekšā kārtainās mīklas drumstalas, visu kārtīgi izmaisa, tad lej cepamformā, kas izklāta ar cepamo papīru. Ievieto uz nakti ledusskapī.
4. Nākošā dienā pirms pasniegšanas kūku dekorē ar izvēlētajām sastāvdaļām. Sagriež gabaliņos, pasniedz un bauda!
Foto: Kristīne Reihmane
5. Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu