Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Fiksais kārtojums ar banāniem un sāļo karameli

Foto: Publicitātes
Šo kārtojumu varēsi pagatavot arī tad, ja viesi jau teju klauvē pie durvīm. Banāni, gaisīgs putukrējums, sāļā karamele un Ziemassvētku garšvielas – kārdinoša garšu un tekstūru saspēle bez liekām klapatām, lai tu varētu kopā ar viesiem izbaudīt svētkus. Lieliski, vai ne! Padoms: Sastāvdaļas var dubultot un gatavot kārtojumu vienā lielā deserta traukā.
Skaties, kā dziedātājai Katrīnai Gupalo veicās virtuvē, gatavojot fikso kārtojumu ar banāniem un sāļo karameli
TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".

Recepte tapusi sadarbība ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".
Foto: Jānis Škapars/TVNET.
Pagatavošana
15 min
1. Sadrupina cepumus. Banānus nomizo, sagriež šķēlītēs, liek bļodiņā. Pievieno citronu sulu, lai banāni nekļūtu tumši, un apmaisa.
Foto: Publicitātes
2. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru vijīgās putās, iemaisa norīvēto citrona miziņu.
Foto: Publicitātes
3. Deserta trauciņos, glāzēs vai stikla burciņās kārtām liek sadrupinātos cepumus, banānus, karameļu mērci un putukrējumu, atkārtojot kārtas, līdz trauki ir piepildīti.
Foto: Publicitātes
4. Noslēgumā pārkaisa ar piparkūku garšvielām un dekorē ar kanēļa standziņu, to iebakstot kārtojumā. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes