Krāsnī ceptas bietes medus un ķiploku marinādē iemirdzas pavisam jaunā gaismā. Papildinātas ar pikanto rukolu, krēmīgu tofu, aromātisku apelsīnu mērci un ciedru riekstiem, tās lieliski atsvaidzinās svētku galda tradicionālos “rasolus” un “kažokotās siļķes”. Šis vienkāršais, bet izsmalcinātais ēdiens vienlīdz labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā, tādēļ to var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā piedevu vai pat pamatēdienu – atkarībā no katra viesa gaumes.
Skaties, kā stilistei Žannai Dubskai veicās virtuvē, gatavojot siltos biešu salātus ar tofu un ciedru riekstiem TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbība ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".
Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET.
Recepte tapusi sadarbība ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".
Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET.