Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Siltie biešu salāti ar tofu un ciedru riekstiem

Foto: Publicitātes
Krāsnī ceptas bietes medus un ķiploku marinādē iemirdzas pavisam jaunā gaismā. Papildinātas ar pikanto rukolu, krēmīgu tofu, aromātisku apelsīnu mērci un ciedru riekstiem, tās lieliski atsvaidzinās svētku galda tradicionālos “rasolus” un “kažokotās siļķes”. Šis vienkāršais, bet izsmalcinātais ēdiens vienlīdz labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā, tādēļ to var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā piedevu vai pat pamatēdienu – atkarībā no katra viesa gaumes.
Skaties, kā stilistei Žannai Dubskai veicās virtuvē, gatavojot siltos biešu salātus ar tofu un ciedru riekstiem TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".

Recepte tapusi sadarbība ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".
Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET.
Pagatavošana
40 min
1. Sakarsē krāsni līdz 190 grādu temperatūrai. Plāti izklāj ar cepamo papīru.
2. Bietes nomizo, sagriež 0,5 cm biezās ripās. Ķiplokus nomizo, smalki sakapā. Tofu sagriež kubiņos.
Foto: Publicitātes
3. Bietēm pievieno olīveļļu, sāli, medu, ķiplokus, krustnagliņas, visu kārtīgi apmaisa.
4. Uz plāts vienā kārtā liek biešu šķēles, liek krāsnī un cep 15 minūtes.

Foto: Publicitātes
5. Pa to laiku gatavo mērci. Apelsīnam norīvē miziņu, izspiež sulu, 2 ķiploka daiviņas nomizo un izspiež caur spiedi. Bļodiņā sakuļ olīveļļu ar apelsīnu sulu, apelsīnu miziņu, ķiplokiem un sāli, līdz iegūst emulsijas tipa mērci.
Foto: Publicitātes
6. Ceptās bietes liek uz servējamās bļodas, virsū izkārto rukolas lapiņas un tofu kubiņus. Pārslaka visu ar mērci, pārber ar sausā pannā apgrauzdētiem ciedru riekstiem. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes