Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laša fileja ar apelsīnu-fenheļa salātiem

2022. gada 28. novembris
Foto: Publicitātes
Maigais lasis lieliski sader ar svaigiem, kraukšķīgiem salātiem, kuros galveno lomu spēlē apelsīni un aromātiskais fenhelis. Ja vēl esi uz jūs ar šo garšsakni, Ziemssvētki vai Jaunais gads ir īstais brīdis iepriecināt sevi un viesus ar jaunām, lieliskām garšām, kas aizgūtas no itāļu virtuves klasikas. Lai, gatavojot svētku vakariņas, atvieglotu sev virtuves darbus, labāk izvēlies zivs fileju, bet salātu gatavošanai ņem talkā virtuves kombainu vai dārzeņu slaiseri.
Skaties, kā dziedātājam Sergejam Jēgeram veicās virtuvē, gatavojot laša fileju ar apelsīnu-fenheļa salātiem TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".

Recepte tapusi sadarbība ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".
Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET.
Pagatavošana
30 min
1. Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru. Apelsīnus ar visu mizu sagriež ~ 1cm biezās šķēlēs, katrā šķēlē iebaksta 5-7 krustnagliņas.
Foto: Publicitātes
2. Marinādei eļļu samaisa ar sāli un apelsīnu pipariem, kārtīgi ierīvē zivs fileju, liek uz plāts. Uz tās izkārto iepriekš sagatavotās apelsīna šķēles. Liek zivi krāsnī uz 20 minūtēm.
Foto: Publicitātes
3. Pa to laiku gatavo salātus. Virtuves kombainā plānās šķēlēs sagriež fenheļus un iepriekš nomizotus apelsīnus. Liek bļodā, pievieno salātu maisījumu un visu viegli izcilā, lai sastāvdaļas sajaucas. Mērcei bļodiņā sakuļ olīveļļu ar baltvīna etiķi, medu un sāli, pārslaka to salātiem.
Foto: Publicitātes
4. Zivi liek uz lielā servējamā traukā vai griež porciju lieluma šķēlēs un pasniedz ar salātiem. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu