Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sarkanā velveta siera kūka

2022. gada 16. novembris
Foto: Publicitātes
Kūkai nepieciešamas divas 20 cm diametra cepamformas ar noņemamu malu. Vēlams izmantot acetāta plēvi un konditorejas riņķi. Ja nav, liek cepamformā.
Recepte no pasakainā kūku bloga "Ar vienu kūku nepietiek"
Pagatavošana
720 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc celsija augšas un apakšas režīmā. Abas formas pamatnē izklāj ar cepampapīru.
2. Ar putojamo slotiņu bļodā sajauc 225g cukura, eļļu, vaniļas ekstraktu un 2 olas.
3. Piejauc sarkano krāsvielu.
4. Pievieno kakao, iejauc.
5. Pievieno etiķi, iejauc.
6. Pielej pienu, iejauc.
7. Iesijā kopā sajauktus miltus ar sodu un sāli. Iejauc masā, bet tikai tik daudz, lai sajauktos kopā. Ja pārmaisīs, biskvīts sanāks smags un ciets.
8. Lej vienādās daļās abās cepamformās un cep 30-35 minūtes jeb kamēr sērkociņš vai zobu bakstāmais iznāk ārā bez mitriem krikučiem. Atdzesē. Ja laiks atļauj, katru biskvītu ietin plēvē un atpūtina ledusskapī vismaz pāris stundas. Pirms likšanas kopā ar maizes nazi nogriež virspusi, lai biskvīti ir līdzeni.
9. Sagatavo konditorejas riņķi. To liek uz paliktņa vai šķīvja un malas izklāj ar acetāta plēvi. Tādējādi kūkas malas būs līdzenas. Ja nav, liec kopā uz lēzena šķīvja, uz kura liec cepamformu. Tāda gadījumā biskvītam cieši jāpieguļ pie cepamformas malām, lai krēms neiet cauri. Pati šo versiju neesmu mēģinājusi. Liek pirmo biskvīta kārtu pamatnē un izkaisa ar sagrieztiem ķiršiem (vienalga kādā izmērā).
10. Uzbriedina želatīnu. Mazā katliņā ber želatīnu un pārlej ar 3 ēd. k. auksta ūdens. Uzgaida norādīto laiku (parasti 5-10 min.). Tikmēr krēmam īsu brīdi ar mikseri saputo krēmsieru ar pūdercukuru. Pielej saldo krējumu. Saputo stingrās putās, bet nepārputo. Ta uz ļoti mazas uguns izkausē uzbriedināto želatīnu un nedaudz padzesētu, maisot iejauc krēmā.
11. Lielāko daļu masas (atstāj aptuveni 3. ēd. k.) klāj uz biskvīta un ķiršiem, bet ļoti rūpīgi izlīdzina gar malām, lai nebūtu slēptu robu. Tad pa virsu klāj otru biskvītu un ļoti plānā kārtā atlikušo krēmu. To izlīdzina ar kūkas "špakteli". Ļauj kūkai sastingt vismaz 3 stundas. Tad noņem nost acetāta plēvi un ar konditorejas lāpstiņu izlīdzina malas, ja nepieciešams.
12. Ja vēlas dekorēt ar konditorejas uzgali (jebkuru vai šajā gadījumā zvaigznīti), krēmsieru saputo ar pūdercukuru, piejauc saldo krējumu. Saputo stingrās putās. Masu liek konditorejas maisiņā ar izvēlēto uzgali un spiež uz kūkas. Dekorē ar ogām un zaļumiem.
Foto: Publicitātes
13. Liek ledusskapī uz pāris stundām savilkties.
Foto: Publicitātes
Uz augšu