Sākums > Receptes > Salāti

Košie kartupeļu un foreles salāti ar avokado mērci

2022. gada 10. novembris
Foto: Publicitātes
Krāsnī ceptu kartupeļu un pasakainas foreles salāti ar mērci, kas visas garšas izcili savienos.
Apmaksāta publikācija.
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās un liek cepamtraukā. Veselu ķiploku pārgriež horizontāli uz pusēm un pievieno kartupeļiem. Visu pārslaka ar 3 ēd. k. eļļas, pārkaisa sāli, svaigi maltus piparus un pievieno rozmarīna zariņu.
2. Liek cepeškrāsnī 200C un cep apmēram 20 minūtes, līdz kartupeļi zeltaini brūni, mīksti un ar kraukšķīgu garoziņu.
3. Foreli sagriež 4 cm biezos gabaliņos, apkaisa ar sāli un pipariem. Pannā izkausē 1 ēd.k. eļļu un pievieno sviestu. Cep foreli ar ādu uz leju 3-4 minūtes, tad, apgriežot otrādi, vēl 2-3 minūtes, līdz zivs ir gatava.
4. Mērces sastāvdaļas sablendē viendabīgā konsistencē.
5. Šķīvjos kārto ceptos kartupeļus, foreli, pievieno sniega zirņus, daiviņās sagrieztus redīsus, gurķi, rukolu un marinētos gurķīšus, pārkaisa mikrozaļumus un pārlej ar mērci. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu