"Biskvītu cep dienu iepriekš un pilda nākamajā dienā, tad uz nakti ledusskapī un trešajā dienā visu pārējo dara," skaidro receptes un foto autore Sanita Runtule.
Pagatavošana
999 min
1. GATAVO SVIESTA BISKVĪTU: Mīkstu sviestu ar mikseri puto 1 minūti, pievieno cukuru un puto vēl 5 minūtes, kamēr izveidojas gaiša pufīga struktūra.
2. Olas nedaudz saputo, saputotam sviestam pievieno pa karotei olas, vēl puto dažas minūtes.
3. Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri un vaniļu, kārtīga samaisa. Miltu maisījumu divos piegājienos iemaisa olu- sviesta maisījumā.
4. Cep 180 grādos 30 - 40 minūtes. Forma 22 - 24 cm. !!! Biskvītu cep dienu iepriekš un pilda nākamajā dienā, tad uz nakti ledusskapī un trešajā dienā visu pārējo dara.
5. GATAVO VĀRĪTO KRĒMU: Olas samaisa ar cukuru, pievieno 1/3 piena, samaisa. Pievieno miltus un kārtīgi samaisa.
6. Pārējo pienu uzkarsē. Intensīvi maisot,lēnām lejam klāt olu maisījumu. Maisot, karsē līdz krēms sāk sabiezēt. Atdzesē vismaz 2- 3 h.
7. Mīkstu sviestu kārtīgi saputo, liek klāt krēmu un saputo.
8. GATAVO MUSU: Katliņā ieber brūklenes, pievieno 50 g cukura un vāri uz nelielas uguns 5 līdz 7 minūtes, tad izkās caur sietu un pārlej mērci atpakaļ katliņā, ogas noliec malā.
9. Mērcei pievieno vēl 50 g cukura un liec katliņu uz uguns.Vāri vēl 4 līdz 5 minūtes.
10. Saldo krējumu saputo ar 30 g cukuru, beigās iemaisi ogas un biezeni.
11. Uzbriedini želatīnu nelielā ūdens daudzumā, izkausē un karstu iemaisi masā.
12. KŪKA: 3 kārtas sanāk: 1. kārta - brūkleņu ievārījums, vārītais krēms. 2 .kārta - brūkleņu muss. Ieliek ledusskapī uz 1 h vai ilgāk, līdz sastindzis. 3. kārta un malas visu ar vārīto krēmu. Gatavu kūku dekorē ar ogām.