Sākums > Receptes > Salāti

Kartupeļu salāti ar jogurta mērci

2022. gada 27. oktobris
Foto: Publicitātes
"Es izmantoju iepriekšējā dienā vārītos kartupeļus, kurus sagriežu un apcepu. Bet garšīgāk, kad kartupeļi ir karsti – tad tos šķīvī var vēl saspaidīt ar dakšu. Īpaši labi garšo jaunie kartupelīši ķiršu lielumā, un, ja vēl ir tā garšīgā, miltainā šķirne, vispār pasakaini. Veselu nedēļu varu pārtikt tikai no šiem salātiem!" stāsta receptes autors Pipars.
Recepte no gaidāmās Roja Puķes pavārgrāmatas "Piparēdiens 2. #pavienkāršo" . Šī pavārgrāmata ir domāta tiem, kas nevēlas pavadīt virtuvē pārāk daudz laika. Viņa koncepcija ir vienkārša: ātri, ērti, garšīgi! Izdevumu varēs meklēt Latvijas lielākajās grāmatnīcās jau oktobra otrajā pusē.
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež palielos kubiņos vai šķēlēs. Pārliek katlā, pievieno ūdeni, sāli un vāra, līdz tie ir mīksti. Ūdeni nokāš. Sīpolu nomizo un sagriež plānos pusgredzenos. Gurķus sagriež ripiņās. Ledus salātus sagriež palielos gabalos.
2. Gatavo mērci. Jogurtu vai krējumu sajauc ar augu eļļu. Pievieno sinepes, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, un kaltētas garšvielas. Kārtīgi samaisa.
3. Salātus liek kaudzītēs vai slāņos un klāt trauciņā pasniedz mērci.
Foto: Publicitātes
4. Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu