Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kraukšķīgie ābolu rullīši

Foto: Publicitātes
Kraukšķīga mīkla un bagātīgs ābolu pildījums - gards sezonas našķis, ko baudīt kopā ar kafiju vai tēju.
Receptes un foto autore: Santa Šauva
Pagatavošana
90 min
1. Gatavo mīklu. Ūdenim pievieno sāli un eļļu, samaisa. Pievieno miltus un samīca viendabīgā mīklā. Pusstundu atļauj mīklai atpūsties.
2. Āboliem pievieno citrona sulu, cukuru un kanēli, samaisa.
3. Mīklu sadala mazās piciņās. Katru plāni izrullē. Bagātīgi liek vienā pusē ābolus un aizrullē ciet.
4. Rullīšus apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar cukura pērlītēm un liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 35-40 min, līdz zeltaini.
Foto: Publicitātes
5. Atdzesētus pārkaisa ar pūdercukuru.
Foto: Publicitātes