Sākums > Receptes > Salāti

Gardie kartupeļu salāti

2022. gada 27. septembris
Foto: Publicitātes
Sātīgi salāti, ko izmēģināt ierastā rasola vietā!
Var droši izmantot arī iepriekšējā dienā vārītus kartupeļus.
Receptes autore: Rimi gardēde Ilze Auzere
Pagatavošana
120 min
1. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un novāra kartupeļus ar visu mizu, līdz tie ir mīksti.
2. Citā katlā vāra paipalu oliņas 3 minūtes, pēc tam ieliek tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un noloba čaumalas.
3. Kad kartupeļi ir gatavi, nokāš tos un nedaudz atdzesē. Kad tie nedaudz atdzisuši, nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
4. Lielā bļodā liek kartupeļus, sakapātus zaļumus, gurķus (nomizotus, sagrieztus mazos gabaliņos), majonēzi, skābo krējumu, mārrutkus, sinepes, pieber sāli un piparus un visu rūpīgi samaisa.
5. 15 oliņas sagriež 4 daiviņās un maigi iemaisa salātos.
6. Atlikušās 5 oliņas pārgriež uz pusēm.
7. Salātus liek traukā, kurā pasniegs, un dekorē ar uz pusēm pārgrieztajām olām. Pasniedz. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu