Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas bumbiņas ar sieru un riekstiem

2022. gada 21. septembris
Foto: Publicitātes
Mērcei pēc nepieciešamības pievieno sāli, bet jābūt uzmanīgam, jo zilais siers jau pats par sevi ir pietiekami sāļš. Mērcei var pievienot apceptas sēnes.
Recepte no gaidāmās Roja Puķes pavārgrāmatas "Piparēdiens 2. #pavienkāršo" . Šī pavārgrāmata ir domāta tiem, kas nevēlas pavadīt virtuvē pārāk daudz laika. Viņa koncepcija ir vienkārša: ātri, ērti, garšīgi! Izdevumu varēs meklēt Latvijas lielākajās grāmatnīcās jau oktobra otrajā pusē.
Pagatavošana
30 min
1. Riekstus liek uz dēlīša un sakapā. Smalki sakapā bazilika lapiņas un ķiploka daiviņas.
2. Bļodā malto gaļu sajauc ar riekstiem, 50 g sadrupināta zilā siera, ķiplokiem, baziliku, sāli un svaigi maltiem pipariem. Ar mitrām rokām izveido bumbiņas valrieksta lielumā. Pannā uzkarsē eļļu un bumbiņas ātri apcep no visām pusēm.
3. Kamēr bumbiņas cepas, sagatavo mērci. Saldo krējumu sablendē ar atlikušo sieru un svaigi maltiem pipariem. Kad bumbiņas ir apcepušās, pannā pievieno mērci, sautē apm. 10 min.
4. Bumbiņas pasniedz ar pastu.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu