Sākums > Receptes > Konservējumi

Boršča sagatave bez kāpostiem ziemai

2022. gada 8. septembris
Foto: Publicitātes
Variācija par boršča tēmu ziemas krājumiem. "Man sagatavē nav kāpostu - tas tādēļ, lai, vārot varētu izvēlēties - vārīt zupu ar skābiem kāpostiem, svaigiem kāpostiem vai vispār bez tiem," teic Iveta Penele, piedāvājot pārbaudītu boršča sagataves recepti. Lai saglabātu sarkano krāsu zupai, viņa iesaka bietes vispirms apcept. Lai top garda zupa!

No šī produktu daudzuma sanāk 16 puslitra burciņas.
Pagatavošana
80 min
1. Bietes, burkānus un sīpolus sarīvē uz sakņu rīves vai virtuves kombainā. Tomātus un paprikas sablendē vai samaļ.
2. Katlā uzkarsētā eļļā vispirms apcep bietes, tad pievieno sīpolus, burkānus un cep vēl 10 minūtes, apmaistot.
3. Pievieno tomātu-paprikas biezeni, visas pārējas sastāvdaļas, izņemot etiķi, un vāra aptuveni stundu, ik pa laikam apmaisot.
4. Īsi pirms vārīšanas beigām pievieno un iemaisa etiķi. Karstu masu lej tīrās burkās, aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē. Labu apetīti!
Uz augšu