"Vienkārša un ātra pusdienu vai vakariņu ideja - sacepums ar kabaci un bekonu. Sacepuma konsistence ir maiga un mīksta. Gards tas būs gan silts, gan atdzisis." Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
60 min
1. Kabaci nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, nedaudz nospiež sulu. Sarīvē arī sieru, tomātus sagriež ripiņās.
2. Traukā sakuļ olas, pievieno un iemaisa krējumu, svaigo sieru un garšvielas.
3. Olu - krējuma masu sajauc ar sarīvēto kabaci, pieber miltus un visu samaisa.
4. Garenas formas cepamformu ieziež ar sviestu, izklāj ar bekona šķēlītēm, liek iekšā gatavo kabaču masu. Papildina ar tomātu ripiņām, pārber ar sieru, beigās aizloka pāri bekona šķēlītes.
5. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190° aptuveni 50 minūtes.
Foto: Publicitātes
6. Pēc izcepšanas nedaudz atdzesē, pasniedz ar svaigiem salātiem. Labu apetīti!