Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sulīgā kefīra mīklas ābolmaize ar krēmīgu mērci

2022. gada 6. septembris
Foto: Publicitātes
"Gardums ābolu laikā! Šī ābolmaize būs garšīga arī bez mērces, taču kopā - mmm, dievīgi! Mērce patiks īstiem saldummīļiem, tā būs ļoti salda, tāpēc ābolus labāk izvēlēties skābenākus." Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.

Sastāvdaļas paredzētas 20x23 cm veidnei.
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms pagatavo mērci. Katliņā liek olu dzeltenumus, pievieno un samaisa ar cukuru. Tad liek karsēt ūdens peldē, pamazām pielejot ābolu sulu. Maisot karsē, kamēr mērce sabiezē (15-20 minūtes). Noliek malā, lai atdziest. Pirms pasniegšanas uz brīdi var ievietot ledusskapī.
2. Gatavo ābolmaizi. Ābolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
3. Traukā liek sviestu un saputo ar cukuru gaisīgā krēmā, tad pa vienai pievieno un ieputo olas, pielej kefīru.
4. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli. Pa daļām samaisa ar slapjajām sastāvdaļām. Puto līdz izveidojas skābā krējuma viendabīgas konsistences mīkla. Iemaisa gabaliņos sagrieztus ābolus.
5. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru. Lej iekšā mīklu, pārkaisa ar kanēli.
6. Cep cepeškrāsnī 180° aptuveni 35-40 minūtes. Kad gatavs, sagriež gabaliņos, pievieno mērci un bauda. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu