Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konservējumi

Kraukšķīgās sviesta pupiņas ziemai

Foto: Shutterstock.com
Pārbaudītu sviesta pupiņu marinēšanas recepti ar divreizēju pārliešanu iesaka pieredzējusi konservētāja Madara Putniņa. "Ja vēlies pupiņām piešķirt asumu, burciņā var ielikt arī vienu čili piparu, tad sanāk ļoti garšīgas pikantās pupiņas," iesaka Madara.
Pagatavošana
60 min
1. Sviesta pupiņas ber verdošā ūdenī un apvāra 7-8 minūtes.
2. Tīrās burciņās liek upeņu lapas, mārrutku lapas, dilles, ķiplokus, pāris melnos un smaržīgos piparus. Tad burkās liek nokāstās pupiņas.
3. Kad burciņas ir piepildītas, pārlej to saturu ar versošu ūdeni, uzliek vāciņus, burkas ietin lielā, biezā dvielī vai segā un atstāj uz 10 minūtēm.
4. Pēc tam ūdeni no burciņām noleju katlā, pievieno marinādes sastāvdaļas un vāra marinādi.
5. Verdošu marinādi lej burkās, tās aizskrūvē, apgriežu ar vākiem uz leju, atkal ietin dvielī vai segā. Parasti marinēšana notiek vakaros, tad burciņas šādi satītas stāv līdz rītam. Labu apetīti!
Foto: Jolanta
Uz augšu