Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Salāti

Kārtainie siera salāti ar ceptām bietēm un zirnīšiem

Foto: Jolanta
"Ne pārāk sen gatavoju biešu zupu ar ceptām bietītēm salmiņos. Bija tik ļoti garšīga, ka nolēmu izmēģināt ceptās bietes salātos. Ņemšanās gan mazliet vairāk, bet tas ir to vērts. Nākošreiz arī siļķi kažokā gatavošu tikai ar salmiņos ceptām bietēm. Izmantojiet pašlaik to brīdi, kamēr bietes nav nogulējušas pagrabā, bet ir pieejamas svaigas, tikko no dārza, koši sarkanas, viegli sagriežamas, saldas un sulīgas," pārbaudītu recepti iesaka kulinārijas entuziasts Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
60 min
1. Bietes salmiņos cep bez jebkādām taukvielām un bez ūdens pieliešanas. Sagrieztās bietes uzber uz sausas pannas, pārber sāli un zem vāka cep uz mazas liesmas jeb sautē savā sulā aptuveni 30 minūtes. Pārbērtā sāls palīdzēs izdalīties sulai.
Foto: Jolanta
2. Kad bietes izceptas, pievieno nedaudz citronpiparu vai tējkaroti maiga etiķa (rīsu, ābolu vai baltvīna).
3. Kārto salātus traukā Pirmajā kārtā liek ceptās bietes.
Foto: Jolanta
4. Pārziež ar mērci un pārkaisa ar sīpoliem. Pārziešanai izmanto majonēzes un krējuma maisījumu. Majonēzi liek mazāk. Var izmantot arī tikai krējumu vai bezpiedevu jogurtu.
Foto: Jolanta
5. Tad seko kārta ar rīvētu sieru un atkal mērce.
Foto: Jolanta
6. Pedējā kārtā rīvetas olas un mērce.
Foto: Jolanta
7. Zaļos zirnišus neaizmirstam, tie piešķirs ļoti labu garšu.
Foto: Jolanta
8. Tad vismaz uz pāris stundām salātus liek ledusskapī, bet visgaršīgākie tie ir otrā rītā brokastīs.

Veseli ēduši!
Foto: Jolanta
Uz augšu