Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Zirņu zupas sagatave ar dārzeņiem ziemai

Foto: Publicitātes
"Sanāca krāsaini un gardi.Varbūt kādai saimniecītei noder," - zirņu zupas sagatavi ziemas krājumiem piedāvā pieredzējusi konservētāja Anita Keiša. Ja tu etiķa esences vietā konservēšanai izmanto etiķi, lai aprēķinātu vajadzīgo daudzumu, izmanto šo ērto špikeri
Pagatavošana
60 min
1. Zirņus iemērc uz nakti, tad izvāra pusgatavus.
2. Sasmalcinātus sīpolus, ber katlā un viegli apcep.
3. Pievieno sarīvētus burkānus, sautē 20 minūtes. Tad pievieno mazos kubiņos sagrieztu papriku, sautē vēl 10 minūtes.
4. Tomātus sablendē un pievieno dārzeņiem. Liek klāt arī cukuru, sāli, zirņus, kārtīgi samaisa un sautē aptuveni 40 minūtes.
5. Beigās pievieno etiķa esenci un iemaisa. Karstu masu liek tīrās burkās, aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē. Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu