Sākums > Receptes > Konservējumi

Gurķu salāti "Gurķi slēpjas dārzeņos"

2022. gada 23. augusts
Foto: Publicitātes
Kad dārza labumu netrūkst, tie gardi var draudzēties vienās burciņās. Ja tu etiķa esences vietā konservēšanai izmanto etiķi, lai aprēķinātu vajadzīgo daudzumu, izmanto šo ērto špikeri
Receptes un foto autore: Vineta Grudule
Pagatavošana
60 min
1. Sīpolus sagriež gabaliņos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves, papriku sagriež mazos gabaliņos, arī tomātus sagriež gabaliņos, bet bez mizas, gurķus sagriež 1 cm biezās 1/4 ripiņās, dilles sasmalcina, bet ķiploku izlaiž caur spiedi.
Foto: Publicitātes
2. Katliņā lej eļļu, kurā (uz vidējas uguns) sautē sīpolus, burkānus un papriku apmēram 20 min.
3. Tad pievieno tomātus un pasautē vēl 10 min.
4. Pēc tam pievieno sāli, cukuru, esenci, dilles, maltos melnos piparus, gurķus un pasautē aptuveni 7 minūtes tā, lai gurķi nav kā izvārīti, jo man patīk, kad gurķis ir mazlietiņ kraukšķīgs.
Foto: Publicitātes
5. Tad karsto masu sapilda burciņās.
Foto: Publicitātes
6. Aizvāko un gatavs.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu