Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēti kāposti ar gurķiem un burkāniem ziemai

Foto: Publicitātes
Kraukšķīgu un gardu kāpostu salātu recepti ziemas krājumiem iesaka Anita Jelgavniece.
Pagatavošana
50 min
1. Burkās saber piparus, liek dilles, ķiploka daiviņu, upeņu lapu.
Foto: Publicitātes
2. Sagriež kāpostus, burkānus, gurķus, bļodā samaisa un liek burkās, nedaudz piespiežot.
Foto: Publicitātes
3. Tālāk var rīkoties divējādi.
1.variants: uzmanīgi burku saturu ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm, tad nolej. Uzvāra marinādi ar cukuru un sāli, beigās pielej etiķi, karstu lej burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.
2.variants: visu pārlej ar verdošu marinādi un liek pasterizēties līdz 80 grādiem. Pēc tam burkas apgriež otrādi, sasedz, atdzesē.
4. Abos variantos ieteicams ar kādu irbulīti pabakstīt burku saturu uzreiz pēc marinādes uzliešanas, jo vidū var veidoties gaisa burbuļ. Kad gaisa burbuļi, izgājuši pielej vēl marinādi līdz augšai.
Foto: Publicitātes
5. Ja gribās iekrāsot salātus, lai tie būtu rozā krāsa, var pielikt klāt bietes šķēlīti vai aroniju ogu. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu