Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Gardā auzu drumstalkūka ar āboliem un biezpienu

2022. gada 9. augusts
Foto: Publicitātes
Garda kūka ābolu sezonas atklāšanai. Īsta bauda katrā kumosā! Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.

Sastāvdaļas paredzētas 22 cm diametra kūkas formai.
Pagatavošana
60 min
1. Gatavo drumstalu masu. Auzu pārslas sasmalcina virtuves kombainā, sajauc ar cukuru. Pievieno aukstu sviestu, sagrieztu mazos gabaliņos, un samīca drumstalas. Masu sadala 4 daļās.
2. Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Samaisa ar kanēli un vaniļas cukuru.
3. Biezpienu sajauc ar olu un parasto cukuru, kārtīgi samaisa viendabīgā krēmā.
4. Cepamformu izklāj ar cepamo papīru. Uz tā liek 1/4 daļu auzu drumsatalu, saspaida, veidojot pamatni. Virsū klāj pusi no ābolu masas.
5. Tad atkal liek 1/4 drumstalas, tad visu biezpiena krēmu, atkal drumstalas, tad atlikušo ābolu masu un beigās virspusē ber drumstalas.
6. Cep iepriekš līdz 190° sakarsētā cepeškrāsnī apmēram stundu. Pēc izcepšanas atdzesē cepamformā, tad izņem, pasniedz un bauda. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu