Pikanta un ļoti vienkārši - bez karsēšanas - pagatavojama tomātu mērce, ko ziemā varēsi pievienot jebkuram ēdienam - no gaļas līdz zupai, sautējumam vai sacepumam. Turklāt mērce lieliski uzglabājas istabas temperatūrā.
Pagatavošana
20 min
1. Tomātus, ķiplokus un čili piparus samaļ gaļas mašīnā vai sablendē viendabīgā masā.
2. Lej masu bļodā vai katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi, apmaisa un atstāj uz 24 stundām savilkties. Mērci var gatavot arī bez etiķa piedevas - tad tā ir jānostādina un jāfermentē 3-4 dienas istabas temperatūrā.
3. Mērci lej tīrās pudelēs (lieliski šim nolūkam noder iztukšotas stiprā alkohola pudeles - tās nav jāsterilizē) vai burkās un aizvāko.