Sākums > Receptes > Zupas

Jauno bietīšu zupa ar cūkas ribiņām

2022. gada 8. augusts
Foto: Publicitātes
"Šī biešu gatavošanas metode nāk no Ukrainas - zupai vēl nekad nav bijusi tāda krāsa un garša! Pieliekam krējumu un izbaudām burvīgo zupiņu," saka receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
120 min
1. Ribiņas sadala pa porcijām, liek katlā, pievienojot visu, kas vajadzīgs buljonam, pārlej ar ūdeni, liek vàrīties 1,5 stundas, noputojot pēc nepieciešamības.
2. Pa to laiku sagatavo dārzeņus. "Man bija jaunie kartupeļi, jaunās bietes un viss pārējais arī jaunais. Šeit ļoti svarīgs moments. Visu jūs varat sagriezt, kā vien vēlaties, bet bietes jāsagriež smalkos salmiņos. Nekādā ziņā nerīvējiet! Izmēģiniet vienreiz un nekad vairs nerīvēsiet!" iesaka Uldis.
3. Sagriež bietes salmiņos un apcep pannā, līdz tās ir mīkstas. Beigās pievieno rīsu etiķi. "Citu neiesaku, rīsu vislabākais!"
4. Tad buljonu izkāš, gaļu liek bļodā, buljonu lej atpakaļ katlā, pievieno sasmalcinātos burkānus, kartupeļus, sīpolus, ķiplokus, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz dārzeņi ir mīksti.
Foto: Publicitātes
5. Kad beidzot zupa gatava, nogriež liesmu un pieliek saceptās bietes. Zupa nav jāuzvāra! Ļauj zupai ievilkties vismaz 5 minūtes. Tad lej šķīvjos, pievieno ribiņas. Piedevās pasniedz maizītes - pārziestas ar speķi, kas samalts ar ķiplokiem.
Foto: Publicitātes
Uz augšu