Sākums > Receptes > Konservējumi

Baklažānu-paprikas salāti "Gardums" ziemai

2022. gada 8. augusts
Foto: Publicitātes
Šie supergardie salāti ar savu bagātīgo garšu buķeti, krāsām un tekstūru ziemā būs īsta delikatese. Tos var gan baudīt tāpat, uzliktus uz maizes šķēles, bet šis gardums lieliski iederēsies arī uzkodu platē ar dažādiem sieriem.
Pagatavošana
60 min
1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ja ir, tad ieslēdz arī grila režīmu.
2. Baklažānus sagriež pabiezās ripās. Sīpolus nomizo, sagriež 4 daivās. Ķiplokus nomizo.
3. Divas cepamās plātis dāsni ieziež ar eļļu. Uz vienas liek baklažānu ripas, pa starpām saliek pusi ķiploku. Uz otras liek atlikušos baklažānus, pa starpām saliek sīpolus, brīvajā plāts daļā saliek veselas paprikas. Atsevišķā karstumizturīgā traukā saliek tomātus, tos augšā pie kātiņa vietas krusteniski iegriežot. Visus dārzeņus pārslaka ar eļļu, pārkaisa ar sāli un liek krāsnī cepties uz 20-35 minūtēm.
4. Burkānus nomizo, sarīvē uz Korejas burkānu rīves. Sarīvē vai caur spiedi izspiež atlikušos ķiplokus. Lielā katlā uzkarsē eļļu, 1-2 minūtes apcep burkānus, tad tiem pievieno visus krāsnī apceptos dārzeņus (paprikām iepriekš izņem kātiņus, paprikas un tomātus sagriež mazākos gabalos).
5. Pievieno arī sāli, cukuru un paprikas pastu. Visu, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz masa sāk burbuļot.
6. Tad iemaisa sarīvētos ķiplokus, kapātus zaļumus, etiķi. Karstu masu lej tīrās burkās, aizvāko, apgriež burkas ar vāciņiem uz leju, sasedz un atdzesē līdz rītam.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu