Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

2022. gada 2. augusts
Foto: Publicitātes
Kad gaļas ir mazāk nekā ēdāju, šis ir ļoti labs veids, kā pagatavot lielāku daudzumu sulīgu, aromātisku un gardu kotlešu.
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavo kotlešu masu. Gaļu liek bļodā, uz smalkās rīves pierīvē 4 ķiploka daiviņas, uz rupjās - vienu sīpolu. Pievieno sāli, piparus un zem krāna ūdenī samērcētas maizes šķēles. Visu samīca viendabīgā, vijīgā masā, formē kotletes.
2. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Pa to laiku pannā uzkarsē eļļu, uz straujas uguns apcep kotletes 1-2 minūtes no katras puses, lai tās ir zeltainas.
3. Liek kotletes karstumizturīgā traukā pamīšus ar plānos pusgredzenos sagrieztiem diviem sīpoliem. Taukam uzliek vāku vai foliju un liek krāsnī uz 15 minūtēm.

Foto: Publicitātes
4. Kotletes izdodas ļoti sulīgas, turklāt trauka apakšā iztecējušo buljonu ar aromātiskajiem sīpoliem var izmantot kā aizdaru kartupeļiem vai makaroniem.
Foto: Publicitātes
Uz augšu