Sākums > Receptes > Zupas

Slinkais rāmens bez vārīšanas

2022. gada 22. aprīlis
Foto: Publicitātes
Pagatavot “slinko” rāmenu ir vienkāršāk par vienkāršu – visas sastāvdaļas saliec bļodiņās, pārlej ar verdošu buljonu un 10 minūtes ļauj savilkties garšām. Zupas gatavošanai vari izmantot arī iepriekšējās dienas cepeti, kā arī šašlika vai karbonādes strēmelītes. Ja zupa paredzēta līdzņemšanai, visas sastāvdaļas sarūpēt jau iepriekšējā dienā un saliec burciņā vai citā aizvākojamā traukā.

Skaties, kā deju studijas "Dzirnas" vadītājam Agrim Daņiļevičam veicās virtuvē, gatavojot šo ēdienu TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm". "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Gallina Blanca".
Foto: Juris Lisovs/TVNET
Pagatavošana
20 min
1. Gaļu ar gaļas āmuriņa plakano pusi viegli saplacina, lai tā būtu aptuveni vienādā biezumā, liek bļodiņa, pārlej ar sojas mērci apmaisa. Ļauj ievilkties.
Foto: Publicitātes
2. Pa to laiku olas noloba, pārgriež uz pusēm. Sarkano sīpolu sagriež ļoti plānos pusgredzenos. Papriku sagriež plānās plāksnītēs. Lociņus sakapā. Ingveru nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. No laima izspiež sulu.
Foto: Publicitātes
3. Uzkarsē grilu vai grilpannu, liek cepties vistas fileju, apgrozot, līdz tā ir gatava. Tad gaļu sagriež plānās šķēlēs.
4. Visas sagatavotās sastāvdaļas, kā arī spinātus un nūdeles, liek piemērota lieluma dziļajās bļodās, pa apli izkārtojot katru produktu atsevišķi. Pievieno sojas mērci, čili mērci un sezama eļļu. Ja zupa paredzēta līdzņemšanai, visas sastāvdaļas liek aizvākojamā burkā vai citā aizvākojamā traukā un ievieto ledusskapī.
5. Bļodu saturu pārlej ar verdošu, elektriskajā tējkannā uzvārītu ūdeni, kurā izšķīdināts liellopa buljona kubiņš, bļodiņas pārklāj ar attiecīga lieluma šķīvjiem un ļauj nūdelēm uzbriest 10 minūtes.
Foto: Publicitātes
6. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļajiem lociņiem un čili pipariem, samaisa un bauda.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu