Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Leģendārā Kijivas torte

2022. gada 2. marts
Foto: Shutterstock.com
Kijivas (kādreiz Kijevas) torte ir ne tikai Kijivas, bet arī visas Ukrainas saldā vizītkarte. Īstena šokolādes, bezē un riekstu burvība, kas pēc garšas un struktūras ļoti līdzinās latviešu iecienītajai "Cielaviņai".
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo bezē plāksnes. Riekstus sajauc ar miltiem un 190 g cukura. Citā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās, putošanas beigās pievieno un iekuļ atlikušo cukuru (50 g), tad masā uzmanīgi iemaisa miltu, cukura, riekstu maisījumu.
2. Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem. Izklāj divas veidnes ar cepamo papīru. Bezē masu liek veidnēs, izlīdzina un cep 2 stundas, tad izņem no krāsns un "atpūtina" 24 stundas istabas temperatūrā, atstājot veidnēs.
3. Gatavo sīrupu. Katliņā pienu samaisa ar cukuru un uzkarsē. Atsevišķi saputo olu un pievieno karstajam piena-cukura maisījumam. Maisot karsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
4. Gatavo krēmu "Šarlote". Saputo sviestu, nelielām porcijām pievieno un iekuļ atdzesēto piena sīrupu. Beigās iekuļ konjaku un vaniļu. Nedaudz vairāk kā pusi krēma liek citā bļodiņā un samaisa ar kakao.
5. Veido torti. Ar asu nazi apgriež bezē ripu malas. Drumstalas sadrupina un liek bļodiņā. Uz pirmās tortes plāksnes liek gaišo krēmu, izlīdzina, virsū uzmanīgi liek otro plāksni. Tortes virspusi un malas pārziež ar brūno krēmu. Malas pārkaisa ar bezē drumstalām. Dekorē torti pēc savas gaumes.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu