"Prosas putra ir viena no manām mīļākajām bērnības garšām. Pirmo reizi saņēmos un to izvārīju. Iepriekš likās, ka šo putru vārīt būs sarežģīti, bet viss izdevās lieliski - tā sanāca ļoti, ļoti garšīga," stāsta receptes un foto autore Ingūna.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
1glāze/sprosas putraimu
2glāze/sauksta ūdens
2glāze/spiena
1šķipsna/ssāls
1/2ēd. k.cukura
25gsviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Vispirms putraimus noskalo ļoti karstā ūdenī, lai putra nesanāk rūgta. Skalo kādas 3-4 reizes.
Noskaloto prosu liek katliņā vārīties, pārlejot ar aukstu ūdeni. Pieber sāli, cukuru un, kopš brīža, kad ūdens sāk burbuļot, vāra 10 minūtes, neliekot vāku. Visu vārīšanās laiku putru noputo pēc nepieciešamības.
Tad pieliek sviestu, pielej un iemaisa pienu, uzvāra putru vēl kādu brīdi - līdz pirmajam burbulim. Tad liek vāku virsū, lai putra uzbriest pusstundu. Gatavs!