Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Prosas putra ar sviesta actiņu "kā bērnībā"

Prosas putra ar sviesta actiņu "kā bērnībā"

FOTO: Publicitātes

"Prosas putra ir viena no manām mīļākajām bērnības garšām. Pirmo reizi saņēmos un to izvārīju. Iepriekš likās, ka šo putru vārīt būs sarežģīti, bet viss izdevās lieliski - tā sanāca ļoti, ļoti garšīga," stāsta receptes un foto autore Ingūna.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 glāze/s prosas putraimu
  • 2 glāze/s auksta ūdens
  • 2 glāze/s piena
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1/2 ēd. k. cukura
  • 25 g sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Vispirms putraimus noskalo ļoti karstā ūdenī, lai putra nesanāk rūgta. Skalo kādas 3-4 reizes.
  2. Noskaloto prosu liek katliņā vārīties, pārlejot ar aukstu ūdeni. Pieber sāli, cukuru un, kopš brīža, kad ūdens sāk burbuļot, vāra 10 minūtes, neliekot vāku. Visu vārīšanās laiku putru noputo pēc nepieciešamības.
  3. Tad pieliek sviestu, pielej un iemaisa pienu, uzvāra putru vēl kādu brīdi - līdz pirmajam burbulim. Tad liek vāku virsū, lai putra uzbriest pusstundu. Gatavs!
  4. Pasniedz ar sviesta actiņu.
    Pasniedz ar sviesta actiņu.

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas