Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ideālais šokolādes fondants Elīnas Didrihsones gaumē

Ideālais šokolādes fondants Elīnas Didrihsones gaumē

FOTO: Publicitātes

"Šo saglabājam un nepazaudējam! Es plānoju nodot šo recepti saviem bērniem, jo šis ir labākais saldais, kas ēsts. Un vēl pie tam tik vienkārši pagatavojams, turklāt četras porcijas izmaksā ap 6 eiro," pārbaudītu recepti iesaka uzņēmēja un influencere Elīna Didrihsone.

Video formātā šo recepti vari atrast Elīnas "Instagram" īso stāstiņu mapē ar nosaukumu "Ēdam".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 140 g sviesta
  • 4 olas
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 1 glāze/s miltu
  • 1/2 espreso tasīte pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Liek vārīties mazo katliņu ar ūdeni. Kad ūdens ir uzvārījies, liek uz katla bļodu ar sviestu un gabaliņos salauztu šokolādi. Ūdens peldē izkausē un samaisa, līdz masa ir viendabīga.
  2. Kamēr šokolāde un sviests kūst, citā bļodiņā sakuļ olas ar pūdercukuru. Pa porcijām pievieno un iekuļ miltus.
  3. Kad mīkla ir sakulta viendabīga un bez kunkuļiem, tai pievieno un iemaisa izkausēto šokolādes-sviesta masu. Tas ir jādara lēnām, tievā strūkliņā, lai olu masa neuzvārītos.
  4. Fondanta mīkla ir gatava! Salej to trauciņos un liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī. "Iesaku sēdēt pie plīts un vaktēt. Man tas aizņem 6-7 minūtes, bet uzmanies, jo labāk neizcept fondantu līdz galam, nekā izcept un ēst kēksiņu," iesaka Elīna, "ja izņemot jūtu, ka fondants ir pārāk šķidrs tad ielieku vēl uz 2 minūtēm cepties."
  5. Pasniedz ar saldējumu, un ogām.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar saldējumu, un ogām.

Labu apetīti!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu zupa ar biezpiena klimpām

Rabarberu zupa ar biezpiena klimpām

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas