Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ideālais šokolādes fondants Elīnas Didrihsones gaumē

Foto: Publicitātes
"Šo saglabājam un nepazaudējam! Es plānoju nodot šo recepti saviem bērniem, jo šis ir labākais saldais, kas ēsts. Un vēl pie tam tik vienkārši pagatavojams, turklāt četras porcijas izmaksā ap 6 eiro," pārbaudītu recepti iesaka uzņēmēja un influencere Elīna Didrihsone.

Video formātā šo recepti vari atrast Elīnas "Instagram" īso stāstiņu mapē ar nosaukumu "Ēdam".
Pagatavošana
20 min
1. Liek vārīties mazo katliņu ar ūdeni. Kad ūdens ir uzvārījies, liek uz katla bļodu ar sviestu un gabaliņos salauztu šokolādi. Ūdens peldē izkausē un samaisa, līdz masa ir viendabīga.
2. Kamēr šokolāde un sviests kūst, citā bļodiņā sakuļ olas ar pūdercukuru. Pa porcijām pievieno un iekuļ miltus.
3. Kad mīkla ir sakulta viendabīga un bez kunkuļiem, tai pievieno un iemaisa izkausēto šokolādes-sviesta masu. Tas ir jādara lēnām, tievā strūkliņā, lai olu masa neuzvārītos.
4. Fondanta mīkla ir gatava! Salej to trauciņos un liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī. "Iesaku sēdēt pie plīts un vaktēt. Man tas aizņem 6-7 minūtes, bet uzmanies, jo labāk neizcept fondantu līdz galam, nekā izcept un ēst kēksiņu," iesaka Elīna, "ja izņemot jūtu, ka fondants ir pārāk šķidrs tad ielieku vēl uz 2 minūtēm cepties."
5. Pasniedz ar saldējumu, un ogām.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu