Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Fiksie vecmāmiņas pīrādziņi bez raudzēšanas

2022. gada 19. janvāris
Foto: Publicitātes
"Pīrādziņi ar malto gaļu, kāpostiem un sīpoliņiem no ātrās mīklas bez raudzēšanas. Garšo kā pie omītes! Pīrādziņi sanāca maigi, mīksti un sulīgi. Taisu tikai tā! " apgalvo receptes autore Veronika Ļevša.
Pagatavošana
60 min
1. Gatavo mīklu. Mīkstu sviestu liek uz galda un uz tā izsijā 3 tases miltu, visu sakapā ar lielu nazi, lai sviests sajauktos ar miltiem.

2. Turpina darboties ar rokām. Sakapātās masas vidū uztaisa iedobi, tajā lej pienu, pievieno šķipsnu sāls un mīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām. Ja liekas, ka mīkla ir vēl lipīga, tad var pievienot un iemīcīt saujiņu miltu. Pārklāj mīklu ar virtuves dvieli vai pārtikas plēvi, kamēr gatavo pildījumu.
Foto: Publicitātes
3. Gatavo pildījumu. Malto gaļu liek uz sakarsētas pannas, pievienojo garšvielas un nedaudz ūdens vai buljona, jo gaļai ir jāsutinās nevis jācepas, lai tā būtu mīksta un sulīga. Kad liekais šķidrums iztvaikojis, gaļu liek bļodā.
4. Taja pašā pannā apcep sīpolu līdz zeltainam brūnumam, pievieno gaļai. Pannā apcep sasmalcinātus kāpostus, pievienojot sāli, piparus un sviestu, kas pildījumam piešķirs īpaši labu garšu. Apceptos kāpostus liek bļodā pie gaļas un visu apmaisa.
Foto: Publicitātes
5. Gatavo pīrādziņus. Mīklu sadala mazākās daļās, lai būtu ērtāk darboties, un izrullē. Ar krūzi izspiež no mīklas aplīšus. Aplīšu vidū liek pilsījumu, katra pīrāga maliņas saspiež cieši kopā un aizlipina.
Foto: Publicitātes
6. Pīrādziņus ar šuvēm uz leju liek uz iepriekš ietaukotas plāts.
Foto: Publicitātes
7. Pārziež tos ar sakultu olu, cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī līdz zeltainam brūnumam - aptuveni 12-15 minūtes
Foto: Publicitātes
8. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu