Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Iecienītie cepelīni

FOTO: Shutterstock.com

Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, sīpolu un skābā krējuma vai kausēta sviesta mērci.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kartupeļu masai
  • 1 kg zaļu kartupeļu
  • 3-4 vārīti kartupeļi
  • Sāls pēc garšas
  • Pildījumam
  • 300 g maltas cūkgaļas
  • 100 g liellopa gaļas
  • 1 ēd. k. skāba krējuma
  • Sīpoli pēc garšas
  • Majorāns, pipari, sāls u. c. garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
  2. Vārītos kartupeļus samaļ. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
  3. Pildījuma pagatavošana: Gaļu samaļ vai ļoti smalki sakapā, pieliek krējumu, pieber garšvielas. Visu samaisa. Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.

  4. Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī, kurā iepriekš iemaisīta ēdamkarote kartupeļu cietes. Vāra uz nelielas liesmas aptuveni 20–25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.


  5. Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, sīpolu un skābā krējuma vai kausēta sviesta mērci.

    Labu apetīti!
    Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa,...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas