Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, sīpolu un skābā krējuma vai kausēta sviesta mērci.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Kartupeļu masai
1kgzaļu kartupeļu
3-4vārīti kartupeļi
Sāls pēc garšas
Pildījumam
300gmaltas cūkgaļas
100gliellopa gaļas
1ēd. k.skāba krējuma
Sīpolipēc garšas
Majorāns, pipari, sāls u. c. garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
Vārītos kartupeļus samaļ. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
Pildījuma pagatavošana: Gaļu samaļ vai ļoti smalki sakapā, pieliek krējumu, pieber garšvielas. Visu samaisa. Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.
Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī, kurā iepriekš iemaisīta ēdamkarote kartupeļu cietes. Vāra uz nelielas liesmas aptuveni 20–25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.
Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, sīpolu un skābā krējuma vai kausēta sviesta mērci.