Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Ķirbja zupa "Ķirbja pārvērtības"

Foto: Spoki.lv
"Rudens uzņēmis apgriezienus, un kur vien skaties, ķirbis rāda savu oranžo dibenu.
Laiks šim bezgodim pārvērsties ķirbju zupā!" saka receptes un foto autors Spoki.lv lietotājs MILLERS.
Pagatavošana
60 min
1. Šis un tas, kas vajadzīgs zupas tapšanai.
Foto: Spoki.lv
2. Ķirbis tiek pārgriezts uz pusēm un vēl uz pusēm, un vēl uz pusēm, un vēl uz pusēm... Vārdsakot, vajag ķirbja daiviņas. Izņem mīksto ķirbja viduci un, ar kartupeļu mizojamo nazi ,nomizo ķirbi (izdodas, ja ķirbja miza ir plāna).
Foto: Spoki.lv
3. Čop, čop, čop pārējās sastāvdaļas. Burkānu sarīvē, kartupeļus un sīpolus sagriež.
Foto: Spoki.lv
4. Katla apakšā nedaudz ūdeni ielej un ieliek plunčāties kartupeļus, uguni apakšā, lai šiem siltāk.
Foto: Spoki.lv
5. Uz pannas apcep sīpolus, pievieno burkānus un ķiplokus un turpina cept, pievieno garšvielas. Ielej pannā glāzi ar ūdeni un uzliek pannai vāku, lai viss sautējas.
Foto: Spoki.lv
6. Tā, kartupelim parādās putiņas un sāk jau nedaudz vārīties, laiks pievienot ķirbi. Ķirbis sagriezts kubiciņos pievienojas kartupeļiem (ūdeni nelej klāt).
7. Apmaisa pannas saturu un pieliek klāt kartupeļiem un ķirbim.

Tagad jāpavāra tik ilgi, kamēr ķirbis paliek mīksts.
Foto: Spoki.lv
8. Tikmēr sagriež baltmaizi kubiciņos un izkārto uz pannas un cepampapīra likšanai cepeškrāsnī.
Foto: Spoki.lv
9. Ķirbju sēklas var uzbērt uz atsevišķas pannas vai kopā ar baltmaizi. Ieliek krāsnī un cep 170 grādos, kamēr baltmaize skaisti brūna.
Foto: Spoki.lv
10. Saber sacepto rezultātu trauciņos, lai var pievienot zupai kādu daudzumu vēlas.
Foto: Spoki.lv
11. Ķirbis tikmēr palicis mīksts un var visu sablendēt vienmērīgā masā. Te gan ļoti uzmanīgi, šis tas var šļakstīties un zupas saturs ir ļoti karsts.
Foto: Spoki.lv
12. Pie sablendētās masas pievieno "Dzintaru" un kārtīgi samaisa. Pēc tam zupu uzliek uz uguns tik ilgi līdz uzmet burbuli. Zupa gatava!

Labu apetīti!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu