Sākums > Receptes > Zupas

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

2021. gada 13. oktobris
Foto: Publicitātes
"Vakar tirdziņā strādājot, domāju, kā beidzot gatavošu sēņu mērci kā bērnībā, kad pēkšņi deguns sajuta skābu kāpostu smaržu! Beidzot! Rudens taču klāt ar skābiem kāpostiem! Siekalas pilna mute, nopērku kāpostus un cauraudzīti - būs zupa! Tagad tik sagaidīt pēcpusdienu, lai tiktu virtuvē pie gatavošanas!" zupas tapšanas aizkulises atklāj receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
140 min
1. "Mana recepte ir pavisam vienkārša. Gaļa man kārtīgs patrekns cauraudzītis. Sagriežu palielos gabalos, lieku katlā, pārleju ar ūdeni, vāru un noputoju."
2. "Kāpostus parasti izvēlos vidēji skābus. Krāmēju klāt pie gaļas pilnu katlu. Pierīvēju vēl četrus lielus burkānus. Man patīk, ka daudz, tas dos gan garšu, gan krāsu. Man jau saka, ka velk uz burkānzupu, ne kāpostu."
3. "Vēl piegriežu palielu sīpolu, pieberu pāris ēdamkarotes ķimenes, tas garantēs, ka neuzpūtīsies vēders. Vēl es pieberu nedaudz cukuru pēc garšas. Vāru apmēram divas stundas."
4. "Beigās vēl pievāru kartupeļus atsevišķi. Kas vēlas, var vārīt vai cept ar visu mizu. Šeit nu gan pārēšanās garantēta. Pulkstenī neskatamies, dzīvojam vienreiz!"
Foto: Publicitātes
Uz augšu