Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

FOTO: Publicitātes

"Vakar tirdziņā strādājot, domāju, kā beidzot gatavošu sēņu mērci kā bērnībā, kad pēkšņi deguns sajuta skābu kāpostu smaržu! Beidzot! Rudens taču klāt ar skābiem kāpostiem! Siekalas pilna mute, nopērku kāpostus un cauraudzīti - būs zupa! Tagad tik sagaidīt pēcpusdienu, lai tiktu virtuvē pie gatavošanas!" zupas tapšanas aizkulises atklāj receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg skābētu kāpostu
  • 4 burkāni
  • 1 kg cauraudzītis
  • 1 sīpols
  • 2 ēd. k. ķimeņu
  • Cukurs pēc garšas
  • Kartupeļi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. "Mana recepte ir pavisam vienkārša. Gaļa man kārtīgs patrekns cauraudzītis. Sagriežu palielos gabalos, lieku katlā, pārleju ar ūdeni, vāru un noputoju."
  2. "Kāpostus parasti izvēlos vidēji skābus. Krāmēju klāt pie gaļas pilnu katlu. Pierīvēju vēl četrus lielus burkānus. Man patīk, ka daudz, tas dos gan garšu, gan krāsu. Man jau saka, ka velk uz burkānzupu, ne kāpostu."
  3. "Vēl piegriežu palielu sīpolu, pieberu pāris ēdamkarotes ķimenes, tas garantēs, ka neuzpūtīsies vēders. Vēl es pieberu nedaudz cukuru pēc garšas. Vāru apmēram divas stundas."
  4. "Beigās vēl pievāru kartupeļus atsevišķi. Kas vēlas, var vārīt vai cept ar visu mizu. Šeit nu gan pārēšanās garantēta. Pulkstenī neskatamies, dzīvojam vienreiz!"
    "Beigās vēl pievāru kartupeļus atsevišķi. Kas vēlas, var vār...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas