Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Kabaču salāti ziemai "tēta Nikolaja kabačsēnes"

Kabaču salāti ziemai "tēta Nikolaja kabačsēnes"

FOTO: Publicitātes

Vai jums ir kādreiz bijis tā, ka, gatavojot ēdienu, esat gatavi apēst to pusceļā?
Mūsmājās jau bija daži tādi ēdieni, un nu tiem pievienojušies kabači marinēto sēņu mīļotājiem. Mūsmājās šie salātiņi ir zināmi ar nosaukumu "tēta Nikolaja kabačsēnes", jo, patiesi, pēc garšs tie ļoti līdzīnās marinētām sēnēm.

Kādu laiku atpakaļ internetā skatījos, kā viena baltkrievu sieviete gatavoja šādus kabačus. Jāsaka godīgi, jau klausoties vien stāstījumā par marinētām sēnēm un ķiplokiem, uznāca nostalģija. Tas tādēļ, ka mans tētis bija baltkrievs. Un tas, kā es viņu atceros, ir tieši ķiploki un marinētas sēnes. Šīs garšas vienmēr rada tuvības sajūtu. Siltumu, kuru varu piedzīvot arī tad, kad viņa vairs nav šaisaulē. Nu, tātad, taisīju salātus, domāju par tēti, par mūsu kopīgo dziedāšanu un smiešanos, par viņa ģitāru un par to, kā viņš mūs mīļi sauca par zvirbuļiem. Un, kad pienāca brīdis salātus likt burkās, lai pasterizētu, tie izrādījās tik garšīgi, ka ar vīru bijām gatavi to lielo bļodu noēst vienā rāvienā. Ja jūs zinātu, kāds aromāts valdīja virtuvē! Tik garšīgi smaržoja, mmm! Bet nu visu pēc kārtas!

Foto un recepte: Kristīne Maka
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg kabači (nepārauguši), sagriezti palielos kubiņos
  • 8 lielas ķiploka daivas, sasmalcinātas
  • 5 tējk. sāls
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 1 ēd. k. svaigi malti melnie pipari
  • 1/2 glāze/s etiķa 9%
  • 1 liela bunte pētersīļu, sakapāti
  • 1 liela bunte diļļu, sakapātas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Visas sastāvdaļas liek bļodā un apmaisa. Atstāj uz stundu atsuloties, ik pēc 15 minūtēm apmaisot.
    Visas sastāvdaļas liek bļodā un apmaisa. Atstāj uz stundu at...

    FOTO: Publicitātes

  2. Kad stunda pagājusi, pilda iepriekš izkarsētās burkās, salātus blīvi piespiežot, lai suliņa saskrien virspusē.

  3. Pasterizē 80 grādos 15-20 minūtes, tad aizvāko un patur pusstundu ar vāciņiem uz leju. Viss gatavs!

    Tad tikai jāmēģina noturēties un nonest pagrabā, pirms salāti ir paspējuši apēsties.

    Tā kā mēs nenoturējāmies un daudz apēdām pirms karsēšanas, no šī daudzuma sanāca trīs 700 ml burciņas.
    Pasterizē 80 grādos 15-20 minūtes, tad aizvāko un patur puss...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 25. oktobris 00:00 25.10 00:00
Ko mēs ēdīsim frontē? (1)
Karavīru sausās uzturdevas izsaiņošana un apēšana

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas