-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konservējumi
-
>
Marinētas rudens sēnes bez pastarizēšanas
Rudens sēnes marinēšanai man ir vismīļākās. Alksnenes un poķīši ir neatņemama sastāvdaļa. Un ja vēl to var nepastarizētu, grēks nelikt burkā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Marinādei:
-
1 l ūdens
-
1.5 ēd. k. sāls
-
3 ēd. k. cukura
-
8 ēd. k. etiķa 9%
-
3 daiviņa/s ķiploka
-
5 lauru lapas
-
5 krustnagliņas
-
10 graudu pipari
- Sēnes:
-
2 l vārītu sēņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Pats galvenai ir tikt pie sēnēm un kad tas izdarīts, tās notīrīt, novārīt un nomērcēt. Iepriekšējā dienā jau to visu sagatavoju.
-
Lejam katlā ūdeni, liekam klāt visas garšvielas, un gaidām pirmo burbuli.
-
Lai pēc tam nepasterizētu burkas, visas no vārītās sēnes pievienoju marinādei. Uz lēnas uguns pavāru min 10.
-
Leju visu karstu burkās un vāku virsū.
Burkas uzglabāju dzīvoklī, istabas temperatūrā.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs