Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas kakla karbonādes šašliks citrona sulā ar sīpoliem un zaļumiem

2021. gada 7. septembris
Foto: Madara Stankeviča
Gandrīz klasika, bet tomēr ar savu odziņu - gan svaigie zaļumi, gan garšviela hmeli-suneli šašliku padarīs īpaši aromātisku un gardu.
Pagatavošana
720 min
1. Gaļu sagriež šašlika gabalos - tiem nevajadzētu būt ne ļoti lieliem, nedz arī pārāk maziem. Liek kādā traukā. Es izvēlos katlu ar vāku.
2. Biezākās ripās sagriež nomizotus sīpolus, sasmalcina zaļumus - pievieno gaļai. Cik daudz dilles un lociņus? Te nu kā katram pašam tīk.
3. Pieber nedaudz sāli, cukuru un visu samaisa, nedaudz saspiežot sīpolus, lai izdalītos sula.
4. Citronus pavirpina pa galdu, griež uz pusēm un izspiež sulu. Ar citroniem uzmanīgi - ja būs pārāk daudz, gaļa būs skāba un var palikt sausāka.
5. Pievieno vēl nedaudz sāli, cukuru, hmeli-suneli garšvielas, dažas lāses eļļas un visu vēlreiz kārtīgi samaisa.

Droši var pagaršot - jājūt gan sālīti, gan skābumiņu, bet ne pārāk daudz. Kāpēc cukurs? Garšu balansam, bet ar to nevajag aizrauties - dažas šķipsnas.
6. Ļauj marinēties vismaz 4 stundas. Es parasti atstāju uz nakti.
Foto: Madara Stankeviča
7. Kad gaļa iemarinējusies, veram uz iesmiem un grilējam līdz gatavi.

Svarīgi - nepārcept un pirms pasniegšanas ļaut gaļai atpūsties!

Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu