Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Baklažānu un paprikas pikantā uzkoda ziemai

Baklažānu un paprikas pikantā uzkoda ziemai

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
Garda un pikanta baklažānu un paprikas uzkoda ziemas krājumiem. Var tikt uzglabāta istabas temperatūrā.
Recepte un foto: Diana Lapinska.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 kg baklažāni
  • 1 kg paprikas
  • 1 kg tomāti
  • 3 ķiploka galvas
  • 2 ēd. k. sāls (+sāls baklažānu apstrādei)
  • 150 g cukura
  • 1/2 glāze/s etiķa 9%
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Baklažānus sagriež 1-1.5cm biezās ripās, ieberzē ar sāli un atstāj uz stundu. Nolej lieko šķidrumu, tad pa porcijām apcep eļļā, liek uz salvetēm notecināt lieko eļļu.
    Baklažānus sagriež 1-1.5cm biezās ripās, ieberzē ar sāli un...

    FOTO: Publicitātes

  2. Papriku liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes, tad atdzesē un noņem mizas.
    Papriku liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep a...

    FOTO: Publicitātes

  3. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, noņem mizas. Ķiplokus nomizo.
    Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, noņem mizas. Ķiplokus nomizo...

    FOTO: Publicitātes

  4. Tomātus, piparus un ķiplokus kopā sablendē, lej katlā un vāra uz lēnas uguns, līdz masa sāk burbuļot. Tad pievieno sāli, cukuru, etiķi, baklažānus un vāra 15 minūtes.
    Tomātus, piparus un ķiplokus kopā sablendē, lej katlā un vār...

    FOTO: Publicitātes

  5. Liek burkās. Stāv istabas temperatūrā.

    Labu apetīti!
    Liek burkās. Stāv istabas temperatūrā.

Labu apetīti!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas