Garda un pikanta baklažānu un paprikas uzkoda ziemas krājumiem. Var tikt uzglabāta istabas temperatūrā. Recepte un foto: Diana Lapinska.
Pagatavošana
120 min
1. Baklažānus sagriež 1-1.5cm biezās ripās, ieberzē ar sāli un atstāj uz stundu. Nolej lieko šķidrumu, tad pa porcijām apcep eļļā, liek uz salvetēm notecināt lieko eļļu.
Foto: Publicitātes
2. Papriku liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes, tad atdzesē un noņem mizas.
Foto: Publicitātes
3. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, noņem mizas. Ķiplokus nomizo.
Foto: Publicitātes
4. Tomātus, piparus un ķiplokus kopā sablendē, lej katlā un vāra uz lēnas uguns, līdz masa sāk burbuļot. Tad pievieno sāli, cukuru, etiķi, baklažānus un vāra 15 minūtes.