Garda un pikanta baklažānu un paprikas uzkoda ziemas krājumiem. Var tikt uzglabāta istabas temperatūrā.
Recepte un foto: Diana Lapinska.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4kgbaklažāni
1kgpaprikas
1kgtomāti
3ķiploka galvas
2ēd. k.sāls (+sāls baklažānu apstrādei)
150gcukura
1/2glāze/setiķa 9%
Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Baklažānus sagriež 1-1.5cm biezās ripās, ieberzē ar sāli un atstāj uz stundu. Nolej lieko šķidrumu, tad pa porcijām apcep eļļā, liek uz salvetēm notecināt lieko eļļu.
FOTO: Publicitātes
Papriku liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes, tad atdzesē un noņem mizas.
FOTO: Publicitātes
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, noņem mizas. Ķiplokus nomizo.
FOTO: Publicitātes
Tomātus, piparus un ķiplokus kopā sablendē, lej katlā un vāra uz lēnas uguns, līdz masa sāk burbuļot. Tad pievieno sāli, cukuru, etiķi, baklažānus un vāra 15 minūtes.