Ja, atskrūvējot burciņu liekas, ka ir par sāļu, sēnes pirms ēšanas atliek vien noskalot.
Receptes un foto autore: Inese Jacino
Pagatavošana
90 min
1. Rudens sēnes, kā piemēram, vilnīšus, cūcenes, alksnenes u.t.t notīra un vāra 2 ūdeņos.
2. Tad bļodā saplēš gabaliņos upeņu lapas un dilles. Saber labi daudz sāli klāt.
3. Sēnes, kad otrreiz novārītas, noskalo, nospiež un beru bļodā pie zaļumiem. Samaisa visu.
4. Burkas izmazgā ar sodu. Liek visu burkās. Tad leju virsū atdzisušu, remdenu ūdeni, kuram pēc garšas pievienots sāls un nedaudz etiķis. Salej, lai nav gaisa burbulīšu.
5. Tad liek marli pa virsu un uzlej marlei eļļu drusku, lai nepelē, tad skrūvē novārītus vāciņus.