Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Tomātu, rīsu zupas un plova sagatave ziemai

Foto: Publicitātes
"Vienmēr kad izmēģinām jaunu recepti, pēc 10 dienām raujam burku vaļā un testējam, vai pietiks, vai gatavot vēl kādu porciju. Visi viennozīmīgi piekrīt, ka jāgatavo noteikti vēl. Tā kā man vairāk laika, nekā mūžīgi skrejošiem studentiem, sākumā izvārīju vistas buljonu no muguriņām. Sanāca patiešām garšīga zupa. Trīs - četru litru zupai pietika ar divām puslitru burkām sagatavēm. Vēl protams var izmantot, kā ļoti garšīgu ātro plovu, vienkārši uzsildot," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs
Pagatavošana
100 min
1. Sākumā nomazgā rīsus un iemērc vismaz uz stundu.
2. Izmazgā septiņas 0,5 burciņas un kopa ar vāciņiem izkarsē cepenē 100 grādos.
3. Sagriež visu, kā bildēs.
Foto: Publicitātes
4. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus. Ber klāt rīvētos burkānus un sautē 10 - 20 minūtes.
5. Pieber papriku un atkal sautē 10 - 20 minūtes. Tālāk katlā liek sagrieztus tomātus (otrā porcijā rīvēju). Pielej tomātu mērci. Atkal pasautē un ber klāt rīsus. Sautē uz lēnas uguns, kamēr rīsi mīksti.
6. Cukuru liek pie beigām, lai sautējot nepierauj pie katla. Pilda burkās, aizgriež vākus un kārtīgi sasedz. Nav jāpasterizē! Lai lēnām atdziest līdz rītam. Iesaku kam garšo tomātu zupa vai plovs. Mums garšoja!
Foto: Publicitātes
7. Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu