Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Aprikozu un apelsīnu kompots ziemai bez pasterizēšanas

Aprikozu un apelsīnu kompots ziemai bez pasterizēšanas

FOTO: Shutterstock.com

Kolekcijas: Fotoreceptes
Šobrīd, kad tirgū un veikalos nopērkamas izcili aromātiskas un sulīgas aprikozes, tās var izmantot, lai pagatavotu gardu kompotu ziemas krājumiem. Apelsīna šķēles aprikozu kompotam piešķirs īpaši lielisku garšu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 700 g aprikozes
  • 1 apelsīns
  • 2 l ūdens
  • 1 glāze/s cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Aprikozes un apelsīnu nomazgā. Aprikozēm izņem kauliņus, katru pārgriež uz pusēm. Apelsīnu sagriež šķēlēs. Visu liek trīslitru burkā.

  2. Uzkarsē ūdeni, pārlej ar to burkas saturu un atstāj uz 20 minūtēm.
  3. Nolej ūdeni katlā, atkal uzkarsē, pārlej burkas saturu un atstāj uz 10 minūtēm.


  4. Atkal nolej ūdeni katlā, pievieno cukuru un, ik pa laikam apmaisot, vāra, līdz ūdens ir verdošs un cukurs izkusis.
  5. Pārlej augļus ar cukura sīrupu, piepildot burku līdz augšai.
    Cieši aizvāko burku, apgriež otrādi, pārklāj ar segu un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

    Labu apetīti!
    Pārlej augļus ar cukura sīrupu, piepildot burku līdz augšai....

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas