Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Aprikozu un apelsīnu kompots ziemai bez pasterizēšanas

Foto: Shutterstock.com
Šobrīd, kad tirgū un veikalos nopērkamas izcili aromātiskas un sulīgas aprikozes, tās var izmantot, lai pagatavotu gardu kompotu ziemas krājumiem. Apelsīna šķēles aprikozu kompotam piešķirs īpaši lielisku garšu.
Pagatavošana
30 min
1. Aprikozes un apelsīnu nomazgā. Aprikozēm izņem kauliņus, katru pārgriež uz pusēm. Apelsīnu sagriež šķēlēs. Visu liek trīslitru burkā.

2. Uzkarsē ūdeni, pārlej ar to burkas saturu un atstāj uz 20 minūtēm.
3. Nolej ūdeni katlā, atkal uzkarsē, pārlej burkas saturu un atstāj uz 10 minūtēm.


4. Atkal nolej ūdeni katlā, pievieno cukuru un, ik pa laikam apmaisot, vāra, līdz ūdens ir verdošs un cukurs izkusis.
5. Pārlej augļus ar cukura sīrupu, piepildot burku līdz augšai.
Cieši aizvāko burku, apgriež otrādi, pārklāj ar segu un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu