Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ābolu un iebiezinātā piena biezenis ziemai

Ābolu un iebiezinātā piena biezenis ziemai

FOTO: Shutterstock.com

Kolekcijas: Veģetārās
Ziemā maigais, krēmīgais ābolu biezenis ar iebiezināto pienu lieliski garšos ar brokastu pankūkām, kūku krēmos un pildījumos vai vienkārši uzziests uz svaigas baltmaizes šķēles.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 kg āboli
  • 400 g iebiezinātā piena
  • 220 g cukura
  • 250 ml ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež ābolus gabaliņos.
  2. Katlā ar biezu apakšu lej ūdeni, ber iekšā ābolu gabaliņus, izliek vāku un karsē 30-40 minūtes uz mērenas liesmas, ik pa laikam apmaisot.
  3. Kad āboli ir mīksti un sāk izšķīst, tos ar rokas blenderi sablendē viendabīgā masā.
  4. Pievieno cukuru, iebiezināto pienu un iemaisa, līdz masa ir viendabīga.
  5. Karsē, līdz masa sāk burbuļot, tad apmaisot turpina karsēt vēl 5 minūtes.
  6. Karstu biezeni lej tīrās burciņās, aizvāko, satin segā un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  7. Uzglabā vēsumā.

    Labu apetīti!
    Uzglabā vēsumā.

Labu apetīti!

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas