Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Uzlabotā siļķe ar zaļumu biezpienu un ķimeņotiem kartupeļiem

2021. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Gatavojot latviešu virtuves superhitu - kartupeļus ar siļķi un biezpienu, katram ir savi knifiņi. Savu receptes versiju ar uzlaboto siļķīti, zaļumu biezpienu un krāsnī ceptiem, ķimeņotiem kartupeļiem iesaka Iveta Lukaševica.
Pagatavošana
60 min
1. Zivi izķidā, attīra no ādas un asakām, sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo, sagriež plānās ripās vai pusapļos. Ķiploka daiviņu nomizo, sakapā. Dilles sasmalcina.
2. Visas sagatavotās sastāvdaļas liek bļodā, pievieno eļļu, garšvielas, apmaisa un ļauj ievilkties.
Foto: Receptes.lv
3. Sagatavo piedevas. Jaunos kartupelīšus nokasa ar nazi vai noberž ar tīras trauku mazgājamās švammītes aso pusi.
4. Pāgriež kartupeļus uz pusēm, liek bļodā, pievieno ķimenes, sāli, eļļu, sakapātus ķiplokus un kārtīgi sakrata.
5. Liek kartupeļus cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 25-30 minūtes, līdz tie ir brūni.
6. Pa to laiku pagatavo zaļumu biezpienu. Liek bļodā biezpienu, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa. Līdz pasniegšanai liek ledusskapī atvēsināt.
Foto: Receptes.lv
7. Uz šķīvjiem liek kartupeļus, uzlaboto siļķīti un pasniedz ar zaļumu biezpienu. Veseli ēduši!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu