Gatavojot latviešu virtuves superhitu - kartupeļus ar siļķi un biezpienu, katram ir savi knifiņi. Savu receptes versiju ar uzlaboto siļķīti, zaļumu biezpienu un krāsnī ceptiem, ķimeņotiem kartupeļiem iesaka Iveta Lukaševica.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Uzlabotajai siļķei
1mazsālīta siļķe
1sīpols
1daiviņa/sķiploka
Dillespēc garšas
1šķipsna/scukura
1ēd. k.eļļas
"Santa Maria" garšviela zivju ēdieniempēc garšas
Malti piparišķipsna/s
Kartupeļiem
8-10jaunie kartupeļi
1ēd. k.ķimeņu
Sālsšķipsna/s
1ēd. k.eļļas
3-4daiviņa/sķiploka
Zaļumu biezpienam
200gbiezpiena
Skābais krējumspēc garšas
Sālsšķipsna/s
1/2tējk.cukura
Zaļumi, sakapātipēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Zivi izķidā, attīra no ādas un asakām, sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo, sagriež plānās ripās vai pusapļos. Ķiploka daiviņu nomizo, sakapā. Dilles sasmalcina.
Visas sagatavotās sastāvdaļas liek bļodā, pievieno eļļu, garšvielas, apmaisa un ļauj ievilkties.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Sagatavo piedevas. Jaunos kartupelīšus nokasa ar nazi vai noberž ar tīras trauku mazgājamās švammītes aso pusi.
Pāgriež kartupeļus uz pusēm, liek bļodā, pievieno ķimenes, sāli, eļļu, sakapātus ķiplokus un kārtīgi sakrata.
Liek kartupeļus cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 25-30 minūtes, līdz tie ir brūni.
Pa to laiku pagatavo zaļumu biezpienu. Liek bļodā biezpienu, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa. Līdz pasniegšanai liek ledusskapī atvēsināt.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz šķīvjiem liek kartupeļus, uzlaboto siļķīti un pasniedz ar zaļumu biezpienu. Veseli ēduši!