Sākums > Receptes > Zupas

Gaileņu zupa ar vistas fileju un jaunajiem dārzeņiem

2021. gada 12. jūlijs
Foto: Receptes.lv
"Klāt sēņu laiks! Liepājas pusē radi lasa gailenes spaiņiem. Uzsita asinis! Parādīju bildes saviem jauniešiem, abi sāka nervozi dīdīties. Atbraucām no tirdziņa pārkarsuši, šie uzreiz savā mašīnā iekšā un uz mežu prom. Pie sevis vien klusībā nodomaju: "Dullie!", bet atrunāt necentos. Pēc kādas stundas šie bija atpakaļ, un tad tik nācās uzklausīt šausmu stāstus par vampīriskiem dunduriem un asinskāriem odiem. Norunāja savu runājamo un, kautrīgi nodūruši galvas, sniedz man sēņu spaini. Pašā dibenā kāds litrs gaileņu, kuras izskatījas kā augušas Sahāras tuksnesī. Parasti mēs gaileņu laiku sākam ar zupu, kura visiem ļoti garšo," ar lirisku atkāpi ģimenē iecienītas zupas recepti piesaka pavārmākslas entuziasts Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
40 min
1. Notīra sēnes un saplucina, jo tad tās labāk atdod savu garšu.
2. Nomizo dažus jaunos kartupeļus un sagriež kubiņos. Vienu jauno sīpolu arī sagriež ļoti smalkos kubiņos. Divus jaunos burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
3. Liek ūdenī vārīties vistas fileju. Sākumā noputo un vāra 10 minūtes. Izņem ārā un buljonā saber kartupeļus, burkānus un sīpolus.
4. Citā katliņā verdošā ūdenī liek gailenes un vāra aptuveni 3 minūtes. Nokāš sēnes sietiņā un liek otrā katlā pie dārzeņiem.
5. Vārīto fileju sagriež kubiņos un, kad zupa ir teju gatava, pievieno tai, pieliekot arī karoti sviesta.
6. Šai zupai ļoti iederas klāt dillītes. Kas vēlas, var likt arī krējumu klāt. Un, protams, pēc garšas jāpievieno arī sāls un nedaudz svaigi malti pipari .
Uz augšu