Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Bezglutēna biezpiena pončiki

Bezglutēna biezpiena pončiki

FOTO: Sanda Mekša

No šī biezpiena daudzuma sanāca daudz pončiku. Visu nespēju sacept, tāpēc no atlikuma uzcepu biezpiena plācenīšus. Droši var izmantot arī pusi no dotā daudzuma.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 900 g biezpiena 9%
  • 6 olas
  • 250 g bezglutēna miltu
  • 1.5 tējk. sodas
  • 1.5 tējk. etiķa 9%
  • 30 g vaniļas cukura
  • 300 g cukura
  • 2 citronu mizas
  • 1 l eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Biezpienu liek bļodā, saspaida. Pievieno olas, parasto un vanilīna cukuru, kārtīgi samaisa. Pievieno miltus (es izmantoju Schar bezglutēna bread mix), samaisa.
  2. Pievieno rīvētu citrona miziņu tik, cik patīk, iemaisa.
  3. Atsevišķā trauciņā lej etiķi, tam pievieno sodu. Kad izputo, pievieno biezpiena masai.
  4. Eļļu lej nelielā katliņā, uzkarsē. Kad karsta, ar divām ēdamkarotēm veido bumbiņas un liek eļļā.
  5. Kad viena puse zeltaini brūna, apgriež uz otru pusi.
  6. Kad pončiki izcepušies, liek uz papīra dvieļa, lai notek eļļa.
    Pasniedzot pārber ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kad pončiki izcepušies, liek uz papīra dvieļa, lai notek eļļ...

    FOTO: Sanda Mekša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tradicionālā aukstā zupa

Tradicionālā aukstā zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas