Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Aveņu - krēmsiera dāņu maizītes

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
Nekādas ķēpas ar mīklu, jo to izmanto jau gatavu. Lielisks pildījums un gards našķis gatavs īsā laika periodā.
Recepte un foto: Kristīne Krivāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 375 g kārtainās mīklas
  • 115 g krēmsiera
  • 50 g cukura
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 1 ēd. k. saldā krējuma
  • 2 ēd. k. aveņu ievārījums
  • 1 ola
  • Glazūrai:
  • 100 g pūdercukura
  • 1-2 ēd. k. ūdens
  • 1/4 tējk. mandeļu ekstrakts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Sagatavo kārtaino mīklu - izliek to uz miltiem pārkaisītas virsmas un atstāj uz 10 minūtēm. (Izmanto gatavu, saldētu mīklu - 1 iepakojumu).
  2. Tikmēr pagatavo pildījumu - ar elektrisko mikseri, nelielā traukā miksē krēmsieru un cukuru. Pievieno saldo krējumu un vaniļas ekstraktu, miksē 1 minūti. Noliek malā.
  3. Kārtaino mīklu sagriež 16 vienādās daļās. Izmantojot nazi nedaudz iegriež katru (redzams nākamajā attēlā), lai pildījums kad cepsies neizbēg pāri malām.
  4. Pilda vidus ar krēmsieru aptuveni 1 tējk. katrā un nedaudz aveņu ievārījuma.
    Pilda vidus ar krēmsieru aptuveni 1 tējk. katrā un nedaudz a...

    FOTO: Publicitātes

  5. Maliņas apsmērē ar nedaudz sakultu olu un liek cepties 200°C 13-14 minūtes.
  6. Cukura glazūra - samaisa pūdercukuru ar ūdeni un mandeļu ekstraktu.
  7. Kad gatavas, liek atdzesēties pilnībā pirms dekorē ar cukura glazūru.
    Kad gatavas, liek atdzesēties pilnībā pirms dekorē ar cukura...

    FOTO: Publicitātes

  8. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas