Belaši kā PSRS laikos

2021. gada 20. janvāris
Foto: Publicitātes
Mājās gatavoti ar zināmu gaļas pildījumu ir droši un sātīga uzkoda. Izmēģinājusi esmu daudzas mīklas receptes, bet šo recepti atzinu kā labu esam. Viegli strādāt ar mīklu.
Receptes un foto autore: Laila Rudzone
Pagatavošana
100 min
1. Receptei sajauc visas sastāvdaļas kopā. Izmanto presēto raugu, miltus izsijā un pievieno pa daļām. Mīca 5-7 minūtes mīklas malas ceļot uz vidu, veidojot bumbu. Vienu stundu uzraudzē siltā vietā.

Degvīns - uzskata, ka tad mazāk uzsūc eļļu.
2. Sīpolus sarīvē, sajauc ar sāli un pipariem, tikai tad pievieno gaļai. Pielej nedaudz ūdens un masu izmīca.
3. No mīklas veido apmēram 17 bumbiņas. Lai mīkla neliptu pie rokām plaukstas pamērcē eļļā un caur diviem pirkstiem viegli ir izspiest vienāda izmēra mīklu. Apsedz ar dvielīti ,lai mīkla neapkalst kamēr veidojas belaši uz cepšanu.
4. Mīklas bumbiņu uz galda virsmas ar rokām izspaida apaļu, ne pārāk plānu, lai cepoties mīkla neplīst. Uzliek uz mīklas ēdamkaroti gaļu un no malām mīklu saņem kopā, kā sainīti. Kopā saņemto mīklu nedaudz savij, lai cepoties neveras vaļā un belašu nedaudz ar plaukstu saplacina. Liek cepties.
5. Belašus cep sakarsētā eļļā uz vidēja karstuma režīma, lai paspēj izcepties gaļa vidiņā, bet mīkla neapdeg. Eļļai jābūt līdz pusei no izveidotā belaša. Kā uzveidoju belašu, tā uzreiz lieku cepties.
6. Cep smuki brūnus un, no pannas noņemtus, liek uz virtuves dvielīša, lai uzsūc lieko eļļu. Tā cepot, belaši iznāk garšīgi.

P.S - Maza karstuma režīmā mīkla sūt un uzsūc sevī daudz eļļas, kas nav pārāk gardi.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu