Sākums > Receptes > Brokastis

Rauga pankūkas kā agrāk bērnudārzos

2021. gada 14. janvāris
Foto: Publicitātes
Rauga pankūkas pēc ГОСТ-iem, kādas cepa agrāk bērnudārzos.
Mīkla viegla un gaisīga, bez olām .
Receptes un foto autore: Laila Rudzone
Pagatavošana
90 min
1. Iejauc mīklu: bļodā ielej siltu ūdeni, pieber raugu un cukuru.
Ja izmanto sauso raugu, nepieciešami 3 grami.
2. Visu izmaisa. Pieber miltus un sāli - kārtīgi izmaisa un vēl pāris minūtes maisa pankūku mīklas masu, lai atvērtos lipeklis. Mīklai jābūt ne šķidrai un ne pārāk biezai, maisot tai ir jāsavelkas vienā kamolā un tad lēnītēm tai bļodā jāizplūst. Mīklu paceļot ar karoti, tai lēnītēm jāplūst nost, tad mīkla sagatavota pareizi. Mīklu noliek uzrūgt .
3. Pēc laika apmaisa mīklu un vēlreiz ļauj 30 minūtes uzrūgt. Vairāk mīklu nemaisa !!!!
4. Ar karoti, kas samitrināta eļļā, ņem mīklu no bļodas malas un liek cepties eļļā uz sakarsētas pannas.
5. Pankūkas cep no abām pusēm brūnas uzliekot vāku. Pasniedz galdā ar mīļāko ievārījumu vai krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu