Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Baltais svētku rolbiskvīts

2020. gada 29. decembris
Rolbiskvīts ar ogām un ievārījumu ir garša no bērnības.
Apmaksāta publikācija
*Olu baltums ražots no kūtī dētam vistu olām
Pagatavošana
50 min
1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
2. Dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru, līdz tie kļūst gaiši.
3. Masai pievieno miltus.
4. Atsevišķā bļodā olu baltumus sakuļ stingrās putās.
5. Masā pakāpeniski iecilā sakulto olu baltumu.
6. Uz cepamās plāts klāj cepamo papīru. Masu vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu un cep 180 °C temperatūrā 15 minūtes.
7. Pēc cepšanas to satin ruletes formā un atdzesē.
8. Kad rulete atdzisusi, to attin vaļā, pilda ar ievārījumu un ogām un atkal satin ciet.
9. Pagatavo olbaltuma virskārtu. Karsta ūdens tvaikos liek karstumizturīgu bļodu ar cukuru un olu baltumiem. Masu karsē un cītīgi maisa 7–8 minūtes, līdz viss cukurs izkusis, tad ņem talkā mikseri un visu kuļ, līdz iegūtas stingras putas.
Foto: Publicitātes
10. Gatavo ruleti apsmērē ar olbaltuma virskārtu un apdedzina ar gāzes degli.
Foto: Publicitātes
11. Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu